Vahiy meleğini görmek sonunda şehid olarak ölmeye, bu dünyada izzet, şeref ve yüceliğe ermeye, emin ve güvenilir olmaya, doğru söylemeye, Onu görmek astronomi, din ve dünyanın diğer ilimlerine, Onu üzüntülü görmek şiddet ve azaba delalet eder.

Cebrail (A.S.)in şen olarak kendisine bir vasiyete yahut da müjdeye ait söz söylediğini görse o kimse, şeref ve izzete, kuvvet ve müjdeye kavuşur. Eğer o kimse mazlum ise yardım edilir, hasta ise şifa bulur, korkuyorsa korkusundan emin olur. Eğer üzüntülü ise üzüntüden kurtulur. Hac etmemiş ise haccetmek nasip olur.

Cebrail (AS.) suretine girdiğini gören kimsenin hayır ve bereketi çok olur.


Rüyanızda Cebrail'i size güler bir vaziyette ve müjdeli bir haber getirdiğini görmeniz; şeref ve itibarınızın artacağına veya gerçekten sevindirici bir haber alacağınıza, eğer haksızlığa uğramış iseniz; hakkınızı alacağınıza, eğer hasta iseniz; kısa zamanda şifa bulacağınıza, eğer hacca gitmek istiyorsanız; elinize mühim bir fırsat geçerek bu görevinizi yerine getireceğinize işaretle tabir olunur. Rüyanızda Cebrail'in size selam verdiğini görmeniz; hayatınızın varlık ve bolluk içinde geçeceğine, ömrünüzün uzun olacağına ve ilim alanında da büyük bir isim yapacağınıza delalet eder. Bir kimsenin rüyasında Cebrail'i görmesi; o kimsenin şehid olarak öleceğine, Cebrail'den yiyecek bir şey aldığını görmesi; o kimsenin cennet ehlinden olacağına, eğer rüyada Cebrail'i gören kâfir ise; o kâfirin şiddet, korku ve azaba maruz kalacağına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında Cebrail ve Mikâil'e düşmanlık yaptığını görmesi; o kimsenin görüş ve fikri, Yahudilerdin cebriyecilik görüş ve fikrine uygun olacağına ve Allah'ın emirlerine muhalif hareket ederek azaba maruz kalacağına delil sayılır. Bir başka yoruma göre: Rüyada Cebrail'i görmek; rüya sahibinin dînî ilimleri, astronomi ilmini ve bunlardan başka diğer ilimleri öğreneceğine delalet eder. Rüyanızda Cebrail'i üzüntülü bir halde görmeniz; size şiddet ve azabın isabet edeceğine, rüyanızda kendinizi Cebrail'in suretine girdiğinizi görmeniz; cömertliğinize, hayır ve berekete nail olacağınıza işaret eder. Hulâsa rüyanızda Cebrail'i görmeniz; bütün dilek ve arzularınızın yerine geleceğine ve muradınıza ereceğinize yorumlanır.

Vahiy meleğini görmek sonunda şehid olarak ölmeye, bu dünyada izzet, şeref ve yüceliğe ermeye, emin ve güvenilir olmaya, doğru söylemeye, Onu görmek Astronomi, din ve dünyanın diğer ilimlerine, Onu üzüntülü görmek şiddet ve azaba delalet eder.

Cebrail (A.S.) i sen olarak kendisine bir nasihata yahut vasiyete yahut da müjdeye ait söz söyledigini görse o kimse, seref ve izzete, kuvvet müjdeye isarettir. Eger o kimse mazlum ise yardim edilir, hasta ise sifa bulur, korkuyorsa korkusundan emin olur. Eger üzüntülü ise üzüntüden kurtulur. Hacc etmemis ise haccetmek nasip olur. Rüyada Cebrail (A.S.) i görmek, sehid olarak ölmesine delildir. Cebrail (A.S.) dan yiyecek bir sey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasina isarettir. Bir kimse rüyada Cebrail ve Mikail (A.S.) a düsmanlik yaptigini görse, o kimsenin görüs ve fikri Yahudilerin görüs ve fikrine uygun bulunmasina ve Allahü Teala Hazretlerinin emrine muhalif olan isleri yapmasina isarettir. Cebrail (A.S.) i görmek, ilimlere muttali olmaya isarettir. Bir kimse Cebrail (A.S.) i üzüntülü olarak görse o kimseye siddet ve azab isabet eder. Cebrail (A.S.) in kendisine selam verdigini gören kimse kadri yüce, övgüye layik büyük bir alim olur ve arkadaslari arasinda saygi görür. Cebrail (A.S.) i görmek, ilme, sirlari sahibine bildirmeye, ölüme yaklasmis olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduguna isarettir. Cebrail (A.S.) i görmek, bazen de nakil ve düsman üzerine nusret ve galebeye isarettir. . Cebrail (A.S.) suretine girdigini gören kimse, cömert, hayir ve bereketi çok olur.

Vahiy meleğini görmek sonunda şehid olarak ölmeye, bu dünyada izzet, şeref ve yüceliğe ermeye, emin ve güvenilir olmaya, doğru söylemeye, Onu görmek astronomi, din ve dünyanın diğer ilimlerine, Onu üzüntülü görmek şiddet ve azaba delalet eder.

Cebrail (A.S.)'i sen olarak kendisine bir nasihata yahut vasiyete yahut da müjdeye ait söz söyledigini görse o kimse, seref ve izzete, kuvvet müjdeye isarettir. Eger o kimse mazlum ise yardim edilir, hasta ise sifa bulur, korkuyorsa korkusundan emin olur. Eger üzüntülü ise üzüntüden kurtulur. Hacc etmemis ise haccetmek nasip olur. Rüyada Cebrail (A.S.)'i görmek, sehid olarak ölmesine delildir. Cebrail (A.S.)'dan yiyecek bir sey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasina isarettir. Bir kimse rüyada Cebrail ve Mikail (A.S.)'a düsmanlik yaptigini görse, o kimsenin görüs ve fikri Yahudilerin görüs ve fikrine uygun bulunmasina ve Allahü Teala Hazretlerinin emrine muhalif olan isleri yapmasina isarettir. Cebrail (A.S.)'i görmek, ilimlere muttali olmaya isarettir. Bir kimse Cebrail (A.S.)'i üzüntülü olarak görse o kimseye siddet ve azab isabet eder. Cebrail (A.S.)'in kendisine selam verdigini gören kimse kadri yüce, övgüye layik büyük bir alim olur ve arkadaslari arasinda saygi görür. Cebrail (A.S.)'i görmek, ilme, sirlari sahibine bildirmeye, ölüme yaklasmis olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduguna isarettir. Cebrail (A.S.)'i görmek, bazen de nakil ve düsman üzerine nusret ve galebeye isarettir. . Cebrail (A.S.) suretine girdigini gören kimse, cömert, hayir ve bereketi çok olur.

Rüyada Cebrail Aleyhisselâmı size güler yüz gösterdiğini ve müjdeli bir haber getirdiğini görmek, şeref ve itibarınızın artacağına veya hakikaten müjdeli bir haber alacağınıza ve eğer haksızlığa uğramışsanız, hakkinizin teslim edileceğine, hasta iseniz kısa zamanda şifaya kavuşacağınıza, şayet hac etmek arzusunda iseniz, elinize mühim bir fırsat geçerek Kâbe ye. Gitmek imkânım elde edeceğinize yorumlanır.
Vahiy meleğini görmek sonunda şehit olarak ölmeye emin ve güvenilir olmaya, doğru söylemeye, Onu görmek astronomi, din ve dünyanın diğer ilimlerine, Onu üzüntülü görmek şiddet ve azaba delalet eder.

Cebrail Aleyhisselâmı size selâm verdiğini görmek, hayatınızın varlık içinde pek mutlu geçeceğine, ömrünüzün uzun olacağına ve ilim alanında büyük bir şöhret yapacağınıza delil sayılır.
Cebrail (A.S.)'dan yiyecek bir şey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasına işarettir. Bir kimse rüyada Cebrail ve Mikail (A.S.)'a düşmanlık yaptığını görse, o kimsenin görüş ve fikri Yahudilerin görüş ve fikrine uygun bulunmasına ve Allahü Teâlâ Hazretlerinin emrine muhalif olan isleri yapmasına işarettir.
Cebrail (A.S.)'i görmek, ilimlere muttali olmaya işarettir. Bir kimse Cebrail (A.S.)'i üzüntülü olarak görse o kimseye şiddet ve azap isabet eder.
Cebrail (A.S.)'i görmek, ilme, sırları sahibine bildirmeye, ölüme yaklaşmış olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduğuna işarettir. Cebrail (A.S.)'i görmek, bazen de nakil ve düşman üzerine nusret ve galebeye işarettir. . Cebrail (A.S.) suretine girdiğini gören kimse, cömert, hayır ve bereketi çok olur.

cebrail (a.s.)'i sen olarak kendisine bir nasihata yahut vasiyete yahut da müjdeye ait söz söyledigini görse o kimse, seref ve izzete, kuvvet müjdeye isarettir. eger o kimse mazlum ise yardim edilir, hasta ise sifa bulur, korkuyorsa korkusundan emin olur. eger üzüntülü ise üzüntüden kurtulur. hacc etmemis ise haccetmek nasip olur. Rüyada cebrail (a.s-)'i görmek, sehid olarak ölmesine delildir. cebrail (a.s.)'dan yiyecek bir sey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasina isarettir. bir kimse rüyada cebrail ve mikail (a.s.)'a düsmanlik yaptigim görse, o kimsenin görüs ve fikri yahudilerin görüs ve fikrine uygun bulunmasina ve allahü teala hazretlerinin emrine muhalif olan isleri yapmasina isarettir. cebrail (a.s.)'i görmek, ilimlere muttaii olmaya isarettir. bir kimse cebrail (a.s.)'i üzüntülü olarak görse o kimseye siddet ve azab isabet eder. cebrail (a.s.)'in kendisine selam verdigini gören kimse kadri yüce, övgüye layik büyük bir alim olur ve arkadaslari arasinda saygi görür. cebrail (a,s.)'i görmek, ilme, sirlari sahibine bildirmeye, ölüme yaklasmis olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduguna isarettir. cebrail (a.s.)'i görmek, bazen de nakil ve düsman üzerine nusret ve galebeye isarettir. cebrail (a.s.) suretine girdigini gören kimse, cömert, hayir ve bereketi cok olur.

Rüyada Cebrail (A.S.) görmek, yerini sağlamlaştırmaya, bir üst mertebeye erişmeye, yol gösterici olmaya delalettir.

Rüyada Cebrail görmek, önemli bir ilim öğrenip bu sayede göz alıcı başarılar kazanmaya ve imrenilecek bir yaşam sürmeye delalettir.

Rüyada Cebrail ile konuşmak, yüksek bir makama erişmeye delalettir. Hasta kimse Cebraili görse hastalıktan kurtulur. Cebraili başka bir kimse ile konuşurken görmek, hakkınızda olumlu düşünceler besleyen kişilerin sizin önünüzü açmak için birlikte hareket edeceklerine delalet eder.

Rüyada Cebrailin sesini duymak çok hayırlıdır. Cebrailin sesini duyup korkmayan kimse isteklerine kolay yoldan ulaşır. Cebrailin sesini duyarak bundan huzur bulan kimse çoğu insanın çaba göstererek ulaştığı bir mertebeye kolaylıkla ulaşır.

Nablusi Rüya Tabirleri: Cebrail (A.S.)'ı şen olarak kendisine bir mev'izeye (nasihata) yahut vasiyete yahut da müjdeye ait söz söylediğini görse o kimse, şeref ve izzete, kuvvet müjdeye nail olur. Eğer o kimse mazlum ise yardım edilir, hasta ise şifa bulur, korkuyorsa korkusundan emin olur. Eğer üzüntülü ise üzüntüden kurtulur. Hac etmemiş ise haccetmek nasip olur.
Rüyada Cebrail (A.S.)'ı görmek, rüya sahibi her ne kadar uzun ömürlü olursa olsun, sonunda şehit olarak ölmesine delalet eder. Cebrail (A.S.)'dan yiyecek bir şey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasına delalet eder. Cebrail (A.S.)'ı gören kafir ise, şiddete, korkuya ve azaba düşmesine delalet eder. Bir kimse rüyada Cebrail ve Mikail (A.S.)'a düşmanlık yaptığını görse, o kimsenin görüş ve fikri Yahudilerin Cebriyecilik görüşü ve fikrine muvafık bulunmasına ve Allahü Teala Hazretlerinin emrine muhalif olan ve kendisine nimet ve ukubetle cezalandırılması icap eden işleri yapmasına delalet eder.
Cebrail (A.S.)'ın kendisine selam verdiğini gören kimse kadri yüce, methe layık büyük bir alim olur ve arkadaşları arasında aziz ve muhterem olur. Cebrail (A:S.) 'ı görmek, melikin sefir ve elçisine ve sırlarını bildirdiği emin kimsesine ve kadının erkek çocuğa hamile olmasına delalet eder. Cebrail (A.S.)'ı görmek, ilme, sırları sahibine bildirmeye, ölüme yaklaşmış olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduğuna delalet eder. Cebrail (A.S.

Rüyada Cebrail (as)'i gören kişi, hasta ise şifa bulur, fakir ise yardım görür, bereketi çok ölümü hayırlı ve şehitlik mertebesi müjdelenmiş olur.

Cebrail meleği, peygambere Allah tarafından vahiy getiren melektir. Bu meleği gören rüya sahibi Allah katında şereflendirilmiş ve sonunda şehit olarak ölmeye, hasta ise şifa bulmaya tabir edilmektedir. Cibril ile konuştuğunu görmek fakir ise yardım görür, korktuğu ve sıkıldığı durumdan kurtulur, hacca gitmek nasip olur. Cebrail suretinde olduğunu görenin, rızkı bol, hayır hasenatı çok olur. Cebrail’i sıkıntılı görmek azaba uğramaya işarettir.

Rüyada Cebrail meleğini görmek, istediği amaca ulaşmaya işarettir.

Rüyasında Cebrail meleğini gören kimse, istediğini elde edip, amacına ulaşmaya tabir edilirRüyasında Cebrail meleğini gören kimse, istediğini elde edip, amacına ulaşmaya tabir edilir

Tiflisi Tabirleri: Allame Meclisî: Cebrail'i (a.s) görmek; murada ereceğinize, kariyerinizin gün geçtikçe yükseleceğine, büyüklük bulacağınıza ve ilim öğreneceğinize…

İbn-i Sîrîn: Cebrail'i mutlu görmek; düşmana galip geleceğinize, üzüntülerden kurtulacağınıza ve murada ereceğinize…

Cebrail'i mutsuz görmek; üzüleceğinize…

Cebrail'in size müjde verdiğini veya sizi bir işten alıkoyduğunu görmek; gerçek hayatta da aynı müjdeyle karşılaşacağınıza veya o işten kaçınmanız gerektiğine…

Cebrail'in size bir şey verdiğini görmek; söz sahibi biri aracılığıyla makam elde edeceğinize veya bazılarına göre büyük bir korku yaşayacağınıza…

Cebrail olduğunuzu ve insanların size Cebrail diye hitap ettiklerini görmek; emanettar ve bilge olacağınıza ve muradınıza ereceğinize işarettir.

Cebrail, meleklerin sultanı ve Peygamberlere vahiy getiren bir mahlûk.
Bu sebeple rüyada onu görmek, şeref ve izzete, kuvvet ve müjdeye delâlet eder.
Yine bir kimsenin Hazret-i Cibril'i şen olarak kendisine müjde verir ve nasihat eder bir halde görmesi, şeref, izzet ve kuvvete işarettir.
Bu rüyayı gören, hasta ise şifa bulacağına, korkuyorsa korkudan emin olacağına, üzüntülü ise keder ve gamdan kurtulacağına delâlet eder.
Rüyada Cebrail (a.s) i görmek, şehitlik ile de tâbir edilir.
Bir kimsenin Cebrail (a.s) dan yiyecek bir şey aldığını görmesi, o kişinin cennet ehlinden biri olacağına alâmettir.
Yine rüyada, Hazret-i Cibril'i kendisine selâm verir halde görmek, rüya sahibinin kadri yüce, medhe lâyık bir âlim olacağına delâlet eder.
Nablusî demiştir ki: - Rüyada Cebrail (a.s) 'i görmek, rüya sahibinin ne kadar uzun ömürlü olursa olsun, sonunda şehid olarak öleceğine delâlet eder.
Cebrail (a.s)'dan yiyecek bir şey aldığını görmek cennet ehlinden olmak ile tâbir edilir.
Bazı kere de Cebrail (a.s)'ı görmek, harekâta, cihada ve düşman üzerine zafer ve galebeye delâlet eder.
Yine o büyük meleği görmek, şer'i ilimlere, astronomi ilmine ve bunlardan başka ilimlere muttali olmaya işarettir.
Rüyada kendisini Cebrail (a.s)'ın suretinde görmek, kerem, cömertlik, hayır ve bereket ile tâbir olunur.

Rüyada cebrail (a.
s)'ı görmek muradına ermektir.
Cebrail (a.
s)'ı gülümseyerek gören kimsenin itibarı artar, müjdeli bir haber alır.
O kimse hacca gider, hasta ise sağlığına kavuşur.
Cebrail'i şen olarak kendisine bir nasihate yahut vasiyete yahut da müjdeye ait söz söylediğini görse o kimse, şeref ve izzete, müjdeye nail olur.
Eğer o kimse mazlum ise yardım edilir, hasta ise şifa bulur.
Korkuyorsa korkusundan emin olur.
Eğer üzüntülü ise üzüntüden kurtulur.
Hac etmemiş ise haccetmek nasip olur.
Rüyada cebrail'i görmek rüya sahibi her ne kadar uzun ömürlü olursa olsun, sonunda şehid olarak ölmesine işaret eder.
Cebrail'den yiyecek bir şey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasına şahadet eder.
Cebrail'i gören kâfir ise şiddete, korkuya ve azaba düşmesine delalet eder.
Bir kimse rüyada cebrail ve mikail'e düşmanlık yaptığını görse, o kimsenin görüş ve fikri yahudilerin cebriyecilik görüşü ve fikrine muvafık bulunmasına ve Allah-ü Teâlâ'nın emrine muhalif olan ve kendisine nimet ve ukubetle cezalandırılması icap eden işleri yapmasına delalet eder.
Cebrail'in kendisine selam verdiğini gören kimse kadri yüce, medhe layık büyük bir alim olur ve arkadaşları arasında aziz ve muhterem olur.
Cebrail'i görmek, melikin sefir ve elçisine ve sırlarını bildirdiği emin kimsesine ve kadının erkek çocuğa hamile olmasına delalet eder.


*Allame Meclisi: Cebrail'i (a.s) görmek; murada ereceğinize, kariyerinizin gün geçtikçe yükseleceğine, büyüklük bulacağınıza ve ilim öğreneceğinize…
*İbn-i Sirin: Cebrail'i mutlu görmek; düşmana galip geleceğinize, üzüntülerden kurtulacağınıza ve murada ereceğinize…
Cebrail'i mutsuz görmek; üzüleceğinize…
Cebrail'in size müjde verdiğini veya sizi bir işten alıkoyduğunu görmek; gerçek hayatta da aynı müjdeyle karşılaşacağınıza veya o işten kaçınmanız gerektiğine…
Cebrail'in size bir şey verdiğini görmek; söz sahibi biri aracılığıyla makam elde edeceğinize veya bazılarına göre büyük bir korku yaşayacağınıza…
Cebrail olduğunuzu ve insanların size Cebrail diye hitap ettiklerini görmek; emanettar ve bilge olacağınıza ve muradınıza ereceğinize işarettir.


Vahiy meleğini görmek sonunda şehid olarak ölmeye, bu dünyada izzet, şeref ve yüceliğe ermeye, emin ve güvenilir olmaya, doğru söylemeye, Onu görmek astronomi, din ve dünyanın diğer ilimlerine, Onu üzüntülü görmek şiddet ve azaba delalet eder.Cebrail (A.S.)'i sen olarak kendisine bir nasihata yahut vasiyete yahut da müjdeye ait söz söyledigini görse o kimse, seref ve izzete, kuvvet müjdeye isarettir.
Eger o kimse mazlum ise yardim edilir, hasta ise sifa bulur, korkuyorsa korkusundan emin olur.
Eger üzüntülü ise üzüntüden kurtulur.
Hacc etmemis ise haccetmek nasip olur.
Rüyada Cebrail (A.S.)'i görmek, sehid olarak ölmesine delildir.
Cebrail (A.S.)'dan yiyecek bir sey almak, o kimsenin cennet ehlinden olmasina isarettir.
Bir kimse rüyada Cebrail ve Mikail (A.S.)'a düsmanlik yaptigini görse, o kimsenin görüs ve fikri Yahudilerin görüs ve fikrine uygun bulunmasina ve Allahü Teala Hazretlerinin emrine muhalif olan isleri yapmasina isarettir.
Cebrail (A.S.)'i görmek, ilimlere muttali olmaya isarettir.
Bir kimse Cebrail (A.S.)'i üzüntülü olarak görse o kimseye siddet ve azab isabet eder.
Cebrail (A.S.)'in kendisine selam verdigini gören kimse kadri yüce, övgüye layik büyük bir alim olur ve arkadaslari arasinda saygi görür.
Cebrail (A.S.)'i görmek, ilme, sirlari sahibine bildirmeye, ölüme yaklasmis olan kimsenin halen kendisine hayat bulunduguna isarettir.
Cebrail (A.S.)'i görmek, bazen de nakil ve düsman üzerine nusret ve galebeye isarettir.
.
Cebrail (A.S.) suretine girdigini gören kimse, cömert, hayir ve bereketi çok olur.