Rüyada Hacerü'l-Esved'i görmek, hacca işarettir.
Bir kimsenin rüyada Hacerü'l-Esved'i kestiğini görmesi, halkı kendi görüşü üzerinde toplamaya delâlet eder.
Rüyada Hacerü'l-Esved'i söküp kendisi için alıkoyduğunu görmek, Müslümanlıktan ayrı olarak bid'at işlemede yalnız kalacağına işarettir.
Rüyada Hacerü'l-Esved'i yuttuğunu görmek, insanları dinden uzaklaştırmaya delâlet eder.
Rüyada Hacerü'l-Esved'e el sürdüğünü görmek ve onu istilâm etmek, padişaha biat etmeye veya adil bir önderin elinde tevbekâr olmaya delâlet eder.
Bazı kere de bu rüya, kendi çocuğunu veya zevcesini ya da bir ahbabını öpmeye alâmettir.
Rüyada Hacerü'l-Esved'i öptüğünü ve ona yüz sürdüğünü görme haccetmeye, dünya ve ahiret selâmetine ve geniş rızka delâlet eder.

Rüyada Hacer-ül esved'i görmek yakın zamanda hac görevinizi yerine getireceğinize, Hacer-ül.
Esved'i ellemek yada öptüğünü görmek ilim sahibi bir kimse ile dostluk kurup onun ilminden faydalanacağınıza, Hacer-ül esved'i yerinden söktüğünü görmek doğru yoldan sapmaya ve yalnız kalmaya işaret eder.


*İbn-i Sirin: Elinizi Hacerü'l-Esved'e sürdüğünüzü görmek; Hicazlı birinden size hayır ve menfaat ulaşacağına…
Hacerü'l-Esved'in parçalandığını veya yerinden çıktığını görmek; inançsız ve kötü huylu biri olduğunuza…
Hacerü'l-Esved'i yerine koyduğunuzu görmek; tekrar doğru yola döneceğinize işarettir
*Kirmani: Hacerü'l-Esved'i öptüğünüzü ve yüz sürdüğünüzü görmek; bolluk ve bereket göreceğinize, hayır işlere yöneleceğinize ve alimlerin safına katılacağınıza işarettir.


Kabe-i Muassama'nın bellek taşını görmek haccetmeye, itikad düzgünlüğüne, Bu mübarek taşa istilam ettiğini (hürmetle el sürdüğünü yahut öptüğünü) görmek adil bir yöneticiye bağlılık andı vermeye, salih bir kulun elinden tövbe etmeye, işe tam ve doğru yerrden başlamaya delalet eder.


Rüyanizda Hacer'ül-Esved'i gör-mek, ona yüz sürmek, dünya ve ahiret islerinizin yolunda olduguna, dualarinizin Cenabi Hakk tarafindan kabul gördügüne, maneviyatinizin çok düzgün ve yerinde olduguna, temiz kalbiniz ve gönül rahatliginiz bulunduguna delalet eder.
Bir baska rivayete görede: Rüyada Hacerü'lEsved, hacca isaret eder.
Hacerü'lEsved'i söküp kendisi için alikoydugunu gören kimsenin bir bid'ab islemede yalnizligina isaret eder.
Hacerii'lEsved'e el sürdügünü gören kimse hacca gider.
insanlarin Hacerü'l Esvedi kaybettiklerini ve yerini bulduklarim görse, o kimse kendisinin hidayette insanlann da sapiklikta olduklanni zanneder bir kimse olduguna isaret eder.

Rüyada Hacerul Esved'i görmek

Rüyanızda Hacerul Esved'i görmek dualarınızın kabul olduğuna,ona yüz sürmek ahiret ve dünya işlerinizin hayırlı olacağına,maneviyatınızın güçlülüğüne ve kalbinizin temizliğine delalet eder.Bir diğer rivayete göre ise Hacerul Esved'i görmek hacca gideceğiniz anlamına gelir.

Rüyanizda Hacer'ül-Esved'i gör-mek, ona yüz sürmek, dünya ve ahiret islerinizin yolunda olduguna, dualarinizin Cenabi Hakk tarafindan kabul gördügüne, maneviyatinizin çok düzgün ve yerinde olduguna, temiz kalbiniz ve gönül rahatliginiz bulunduguna delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada Hacerü'lEsved, hacca isaret eder. Hacerü'lEsved'i söküp kendisi için alikoydugunu gören kimsenin bir bid'ab islemede yalnizligina isaret eder. Hacerii'lEsved'e el sürdügünü gören kimse hacca gider. insanlarin Hacerü'l Esvedi kaybettiklerini ve yerini bulduklarim görse, o kimse kendisinin hidayette insanlann da sapiklikta olduklanni zanneder bir kimse olduguna isaret eder.

Rüyanızda Hacerül-Esvedi görmek, ona yüz sürmek, dünya ve ahret islerinizin yolunda olduğuna, dualarınızın Cenabı Hak tarafından kabul gördüğüne, maneviyatınızın çok düzgün ve yerinde olduğuna, temiz kalbiniz ve gönül rahatlığınız bulunduğuna delalet eder.
Rüyada Hacerül - Esvet isimli mübarek taşı görmesi, rüya sahibinin hacca gideceğine delâlet eder.
Bir kimsenin rüyada Hacerül - Esved'e el sürdüğünü görmesi, büyük bir zata biat etmesine işarettir.
Hacerül Esvedi söküp kendisi için alıkoyduğunu gören kimsenin bir bidat islemede yalnızlığına işaret eder.
Hacerül Esvedi kaybettiklerini ve yerini bulduklarını görse, o kimse kendisinin hidayette insanların da sapıklıkta olduklarını zanneder bir kimse olduğuna işaret eder.

Kabe-i Muassama'nın bellek taşını görmek haccetmeye, itikad düzgünlüğüne, Bu mübarek taşa istilam ettiğini (hürmetle el sürdüğünü yahut öptüğünü) görmek adil bir yöneticiye bağlılık andı vermeye, salih bir kulun elinden tövbe etmeye, işe tam ve doğru yerrden başlamaya delalet eder.

Kabe-i Muassama'nın bellek taşını görmek haccetmeye, itikad düzgünlüğüne, Bu mübarek taşa istilam ettiğini (hürmetle el sürdüğünü yahut öptüğünü) görmek adil bir yöneticiye bağlılık andı vermeye, salih bir kulun elinden tövbe etmeye, işe tam ve doğru yerrden başlamaya delalet eder.

Tiflisi Tabirleri: İbn-i Sîrîn: Elinizi Hacerü'l-Esved'e sürdüğünüzü görmek; Hicazlı birinden size hayır ve menfaat ulaşacağına…

Hacerü'l-Esved'in parçalandığını veya yerinden çıktığını görmek; inançsız ve kötü huylu biri olduğunuza…

Hacerü'l-Esved'i yerine koyduğunuzu görmek; tekrar doğru yola döneceğinize işarettir.

Kirmanî: Hacerü'l-Esved'i öptüğünüzü ve yüz sürdüğünüzü görmek; bolluk ve bereket göreceğinize, hayır işlere yöneleceğinize ve âlimlerin safına katılacağınıza işarettir.

Rüyanızda Hacerül-Esved görmeniz ve ona yüz sürmeniz; dünya ve âhirette işlerinizin yolunda olduğuna, dualarınızın Allah tarafından kabul edildiğine, maneviyâtınızın çok yerinde ve düzgün olduğuna, temiz kalbiniz ve gönül rahatlığınız bulunduğuna yorumlanır.

Rüyada hacerü'l-esved, hacca isaret eder. hacerü'l-esved'i söküp kendisi icin alikoydugunu gören kimsenin bir bid'ati islemede yalnizligina isaret eder. hacerü'l-esved'e el sürdügünü gören kimse hacca gider. insanlarin hacerü'l -esvedi kaybettiklerini ve yerini bulduklarini görse, o kimse kendisinin hidayette insanlarin da sapiklikta olduklarim zanneder bir kimse olduguna isaret eder.

Rüyada Hacerü'l Esved, hacca gitmeye yorumlanır.

Rüyada Hacerü'l-Esved'i kestiğini gören kimse, halkı kendi görüşü üzerinde toplamayı arzular.

Hacerü'l-Esved'i söküp, kendisi için alıkoyduğunu görmek, o kimsenin yalnızlığını ifade eder.



Hacerü'l-Esved: Kabe'nin duvarındaki siyah, parlak taş.


Rüyanizda Hacer ül Esved i gör mek, ona yüz sürmek, dünya ve ahiret islerinizin yolunda olduguna, dualarinizin Cenabi Hakk tarafindan kabul gördügüne, maneviyatinizin çok düzgün ve yerinde olduguna, temiz kalbiniz ve gönül rahatliginiz bulunduguna delalet eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada Hacerü lEsved, hacca isaret eder. Hacerü lEsved i söküp kendisi için alikoydugunu gören kimsenin bir bid ab islemede yalnizligina isaret eder. Hacerii lEsved e el sürdügünü gören kimse hacca gider. insanlarin Hacerü l Esvedi kaybettiklerini ve yerini bulduklarim görse, o kimse kendisinin hidayette insanlann da sapiklikta olduklanni zanneder bir kimse olduguna isaret eder.

Kabe i Muassama nın bellek taşını görmek haccetmeye, itikad düzgünlüğüne, Bu mübarek taşa istilam ettiğini (hürmetle el sürdüğünü yahut öptüğünü) görmek adil bir yöneticiye bağlılık andı vermeye, salih bir kulun elinden tövbe etmeye, işe tam ve doğru yerrden başlamaya delalet eder.

Seyyid Süleyman: Abdulgani'en Nablusi şöyle diyor: Rüyada Hacer'ül Esved'i görmek; halife, ameli sağlam bir alim veya zahid bir imam vasıtasıyla tevbe etmek, halini düzeltmektir. Rüya sahibi bir yakınıyla görüşüp, hasret giderir. Büyük makam sahiplerine hizmet eder. Hacer'ül Esved'i mesh eden, Peygamber soyundan şerefli bir insana veya Hicazlı birine tabi olur. (Ayrıca Bkz. Mekke-i Mükerreme)