Günahtan sakınmaya; inanç ve amelde şuurlu olmaya, kadri yüce insanlara yaklaşmaya, ilim ve hikmetten bol nasibe delalet eder.

Rüyada İdris (a.s)'mı gören günahtan geri durur ve hidayete erer.

Rüyada, yüz şehir kuran ve insanlara ilim öğreten peygamber hz İdris (a.s)’mı görmek, takvada ilerlemeye, ibadete bağlanmaya, doğru yolda olmaya işarettir. İdris (a.s) ile konuştuğunuzu görmek, kariyeri yüksek olan bir kimse ile ahbap olacağınıza ve ondan fayda bulacağınıza işarettir. Rüyada İdris (a.s) da eksiklik olduğunu görmek, rüyayı gören kişideki eksikliğe tabir edilir. İdris (a.s) mı rüyada görmek ve onunla arkadaş olmak, kıdem sahibi olacağınıza, dikkatinizin ibadette olduğuna ya da ilim yolunda ilerlemeye delildir.

İdris (a.s)'i rüyada görmek, günahtan sakınmaya, takva ve verâ ehli olmaya delâlet eder.
Yine onu görenin akıbeti ve sonu hayır olur.
Onu görmek, şuurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet eden kimse ile de tâbir olunur.

Rüyada idris (a.
s)'ı görmek adaklarınızı yerine getireceğinize, ilim yolunda daha da yükseleceğinize delalet eder.
Bu rüyayı gören makam sahibi kimseyle dost olur, günahlardan sakınıp takva sahibi olur, ibadetlerini şuurlu yapar, evine ve yurduna şenlik gelir.
Rüyada idris (a.
s) ile arkadaş olduğunu gören makam sahibi biri ile dost olur.


Rüyada idris (a.
s)'ı görenin her işi kolaylaşır, o kişi başarıya ulaşır, imanı kâmil insanlardan olur.


Günahtan sakınmaya; inanç ve amelde şuurlu olmaya, kadri yüce insanlara yaklaşmaya, ilim ve hikmetten bol nasibe delalet eder.O'nu rüyasinda gören günahtan sakinir ve takva sahibi olur.
Son encami hayir olur.
Suurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet ve taatta bulunur.
Rüyasinda tdris (A.S.) oldugunu veya O'nun sifata üzerinde bulundugunu gören kimsenin ilmi çok olur.
Yahut büyük insanlara yaklasir ve yüksek mertebelere erer.
Hz.Idris (A.S.) ile arkadas oldugunu gören kimse yüksek makam sahibi biriyle arkadas olur.
O'nu noksan halde görenin noksanligi rüya sahibine aittir.

O nu Rüyasinda gören günahtan sakinir ve takva sahibi olur. Son encami hayir olur. Suurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet ve taatta bulunur. Rüyasinda tdris (A.S.) oldugunu veya O nun sifata üzerinde bulundugunu gören kimsenin ilmi çok olur. Yahut büyük insanlara yaklasir ve yüksek mertebelere erer. Hz.Idris (A.S.) ile arkadas oldugunu gören kimse yüksek makam sahibi biriyle arkadas olur. O nu noksan halde görenin noksanligi rüya sahibine aittir.

Günahtan sakınmaya; inanç ve amelde şuurlu olmaya, kadri yüce insanlara yaklaşmaya, ilim ve hikmetten bol nasibe delalet eder.

Günahtan sakınmaya; inanç ve amelde şuurlu olmaya, kadri yüce insanlara yaklaşmaya, ilim ve hikmetten bol nasibe delalet eder.

O'nu rüyasinda gören günahtan sakinir ve takva sahibi olur. Son encami hayir olur. Suurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet ve taatta bulunur. Rüyasinda tdris (A.S.) oldugunu veya O'nun sifata üzerinde bulundugunu gören kimsenin ilmi çok olur. Yahut büyük insanlara yaklasir ve yüksek mertebelere erer. Hz.Idris (A.S.) ile arkadas oldugunu gören kimse yüksek makam sahibi biriyle arkadas olur. O'nu noksan halde görenin noksanligi rüya sahibine aittir.

Günahtan sakınmaya; inanç ve amelde şuurlu olmaya, kadri yüce insanlara yaklaşmaya, ilim ve hikmetten bol nasibe delalet eder.
Rüyada İdris Aleyhisselâmı görmek, kendinizi ibadete vererek maneviyatınızı kuvvetlendireceğinize işaret eder.
İdris Aleyhisselâmla sohbet ettiğinizi görmek, ilminizi ve görgünüzü arttırarak büyük mevki ve mertebelere nail olacağınıza veya büyük bir kimseyle yakınlık kurarak bu yolla sosyal mevkiinizi yükseltmek imkânını elde edeceğinize işarettir.
Şuurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet ve taatta bulunur. Rüyasında idris (A.S.) olduğunu veya O'nun sıfata üzerinde bulunduğunu gören kimsenin ilmi çok olur. Yahut büyük insanlara yaklaşır ve yüksek mertebelere erer. Hz.Idris (A.S.) ile arkadaş olduğunu gören kimse yüksek makam sahibi biriyle arkadaş olur. O'nu noksan halde görenin noksanlığı rüya sahibine aittir.

o'nu Rüyasinda gören günahtan sakinir ve takva sahibi olur. son encami hayir olur. Şuurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet ve taatta bulunur. rüyasinda tdris (a.s.) oldugunu veya o'nun sifati üzerinde bulundugunu gören kimsenin ilmi cok olur. yahut büyük insanlara yaklasir ve yüksek mertebelere erer. hz.idris (a.s.) ile arkadas oldugunu gören kimse yüksek makam sahibi biriyle arkadas olur. o'nu noksan halde görenin noksanligi rüya sahibine aittir.

O'nu rüyasında gören günahtan sakınır ve takva sahibi olur. Son encamı hayır olur. Şuurlu ve idrak sahibi ve bilerek ibadet ve taatta bulunur.

Rüyasında İdris (AS.) olduğunu veya O'nun sıfatı üzerinde bulunduğunu gören kimsenin ilmi çok olur. Yahut büyük insanlara yaklaşır ve yüksek mertebelere erer.

Hz. İdris (A.S.) ile arkadaş olduğunu gören kimse yüksek makam sahibi biriyle arkadaş olur. O'nu noksan halde görenin noksanlığı rüya sahibine aittir.



Encam: Son, işin sonu.

Taat: Allahü teâlânın beğendiği şeyler.


Seyyid Süleyman: Idris (A.S.)ı görenin işleri hayırlı, akıbeti güzel olur. Bazı tabircilere göre, Hz. Idrisi görmek ibadete ve bu yolda çalışmaya işarettir.

Bir kimsenin rüyasında İdris (a.s.)'ı görmesi; o kişinin kendisini ibâdete vereceğine ve maneviyâtının kuvvetleneceğine, kişinin rüyasında İdris (a.s.)'la sohbet ettiğini görmesi; o kimsenin ilmini ve görgüsünü artırarak yüksek mevki ve mertebelere nail olacağına veya büyük bir kişiyle yakınlık kurarak bu yolla sosyal durumunu yükseltme imkânını elde edeceğine işaret eder.