Rüyada herhangi bir işte çalışıldığının görülmesi işsizlikle tabir olunur. Bir kimsenin rüyasında bir fabrikada, bir tezgâh başında çalışırken aniden elindeki makinenin durduğunu görmesi; o kimsenin çalıştığı işinden çıkarılacağına, yani görevine son verileceğine işaretle yorumlanır. Bir memurun rüyasında işinin başında çalıştığını görmesi; ömrünün uzun olacağına, kişinin rüyasında çalıştığı işinin bitiremediğini görmesi; ümit ettiği bir şeyin yerine gelmeyeceğine ve ümidinin boşa çıkacağına delalet eder. Bir kimsenin rüyasında çalışmakta olduğu işinden çıkarıldığını görmesi; hayırlı olmadığına, bir kimsenin rüyasında işten çıkarıldığını görmesi; o kimsenin evliliğinin bozulacağına işaret eder. Kişinin rüyasında yeni bir işe girdiğini görmesi; o kimsenin yeni bir yuva kuracağına, eğer yeni işinin masa başında yazı yazmaktan ibaret olduğu görülürse; o evliliğin mutlu ve huzurlu bir şekilde devam edeceğine yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında vücudu ile çalıştığını ve makineyi idare ettiğini görmesi; o kimsenin aile ferdlerinin geçimini zorlukla temin edeceğine, rüyasında işinden çıkarıldığını görmesi; verdiği sözü yerine getirmediğine, kişinin rüyasında işinden çıkarıldıktan sonra yerine başkasının alındığını veya yerine başkası alındığından dolayı işinde çıkarılması gerektiğini görmesi; o kimsenin işinde devamlı çalışacağın âmirinin kendisinden memnun olduğuna işaret eder.

Rüyada iş düşündüğünü görmek, mertebesi yüksek bir kimseye delâlet eder.
Rüyada işinin noksan kaldığını görmek, rüya sahibinin işsiz kalmasına alâmettir.
Memur kimseler için bu rüya işlerinin bitmemesine ve ümit ettikleri şeylerden ümitlerinin kesilmemesine delâlet eder.
Bir kimsenin rüyada işini tamamladığını görmesi, hayat ile tâbir olunur.
Yine rüyada hayırlı bir iş yaptığını görmek, şerefli bir kadından bir çocuk olmasını dilemeye delâlet eder ve o kişinin bir çocuğu olur.
Bu rüya, zengin ve kudretli kişiler hakkında hayra delâlet eder.

Rüyada kendisini bir iş yerinde çalışıyor görmek maddi sıkıntıya düşüleceğine yorumlanır.


*İbn-i Sirin: Mesleğinizi bırakıp ondan daha iyi bir işle meşgul olduğunuzu görmek; işinizin ve durumunuzun daha iyi olacağına ve uğraştığınız işten hayır göreceğinize…
İyi işlerle uğraştığınızı görmek; iyiye…
Kötü işlerle uğraştığınızı görmek; kötüye…
Yaptığınız işlerin bazılarının iyi, bazılarının kötü olduğunu görmek; hangisi daha baskınsa iyi veya kötüye…
Yaptığınız bir işi tamamladığınızı ve istediğiniz sonucu elde ettiğinizi görmek; durumunuzun değişeceğine… [«Dünya hayatının durumu, gökten indirdiğimiz bir su gibidir; insanların ve hayvanların yiyeceklerinden olan yeryüzü bitkileri o su sayesinde gürleşip birbirine girer.
Nihayet yeryüzü ziynetini takınıp, (rengarenk) süslendiği ve sahipleri de onun üzerinde kudret sahibi olduklarını sandıkları bir sırada, bir gece veya gündüz ona emrimiz gelir de onu sanki dün yerinde yokmuş gibi kökünden koparılarak biçilmiş bir hale getiririz.
İşte iyi düşünecek kavimler için ayetlerimizi böyle açıklıyoruz.»[129]]
İşinizin sona ermediğini görmek; durumunuzun değişeceğine ve ölüm korkusu içinde olacağınıza işarettir.


Kişinin kendi iş ve mesleğini görmek kazancından hayır görmeye, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya, İşin noksan kalması eksikliğe, tamamlanması hayat ve geçimin güzelleşmesine, Hayırlı bir iş yaptığını görmek bekar için evlenip çocuğu olmaya, diğerleri içiin mülk ve yetkiye delalet eder.
İşten çıkarılmak, bir meslekten bir mesleğe, bir işten diğer bir işe geçmeye, Bir işten yahut vazifeden çıkarılmak yahut alınmak, o iş ve vazifeyi elde etmeye, İş ve mesleğini düşünmek olgun, yüksek mertebeli bir insana delalet eder.Rüyada kendisini bir iş yerinde çalışıyor görmek maddi sıkıntıya düşüleceğine yorumlanır.
Kişi rüyasında yeni bir işe girerse kısmeti açılır.
Kişi için güzel bir devre başlar.Rüyada herhangi bir iste oldugunu görmek, issizlikle yorumlanir.
Bir fabrikada bir tezgah basinda çalisirken saglikli ve düzenli is yaparken, birden bire makinesinin durdugunu görmek, bulundugu isinden çikarilacagina; memursa vazifesinden ayrilacagina delildir.
Bir memurun isinin basinda çalistigini görmesi ömrünün uzunluguna isarettir.
Çalistigi bir isi tamamlayamadigini görmek, ümit ettigi bir seyin yerine gelmeyecegine ve ümidinin bosa çikacagina isarettir.
Çalistigi isten çikarildigini görmek, hayirli degildir.
Rüyada is, kari, koca arasindaki nikaha delalet eder.
Bir kimsenin isten çikarilmasi evliliginin bozulmasina isa-rettir.
Rüyada yeni bir ise girmek, yeni bir yuva ile yorumlanir.
Eger girdigi is, masa basinda yazi yazmaktan ibaret ise, o evlilik mutlu-lukla devam edecektir.
Vücudu ile çalistigini ve bir makine veya bir motoru idare ettigini görmek, ailenin geçimini zorlukla sagla-yacak demektir.
Rüyada isinden çikarildigini görmek verdigi bir sözü yerine getirmedigine isarettir.
Bir kimsenin rüyasinda çalistigi isinden çikarildigini görmesi, hayatta yeni bir ise veya rüyasindaki gördügü ayni ise alinacagina delalet eder.
Yerine bir baskasi alindigi için isinden ayrilmasi gerektigini rüyada gören kimse isinde devamli çalisir, bu rüya, amirlerinin kendisinden memnun olduklarina yorumlanir.

Rüyada bir işin başında ya da iş hayatında olduğunuzu görmek, yaptığınız şeylerin karşılığını bulamayacağınıza işarettir.

Rüyanızda zorlu bir iş hayatının içinde bulunduğunuzu görmek, emeğinizin karşılığını alamadığınıza ancak sabretmeye yorumlanır. Kişi rüyasında yeni bir işe başladığını görmüş ise, yeni yuva kuracağına alamettir. Rüyanızda masa başı ya da yazı işlerine girdiğiniz görmek, evlenmeye ve mutlu olmaya yorumlanır. Rüyada beden ile çalıştığınızı görmek, geçiminizi zorlukla kazanmaya işarettir. İşten çıkarıldığını gören, verdiği sözleri tutmaz. İşten çıkarılmak hayırlı değildir ancak bazı tabirciler, yeni iş manasına da yorumlamışlardır. Rüyanızda yerinize birinin alındığını görmek, o işte devamlı olacağınıza ve yöneticilerinizin sizden memnun olduklarına işarettir. Rüyada iş, eşler arasındaki, nikaha işaret eder. Bir işten çıkarılmak, evliliğin bozulmasına tabir edilir. Rüyanızda herhangi bir işte olduğunuzu görmek, işsizlik ile yorumlanır. Tezgah başında çalışırken sağlıklı ve düzenli iş yaparken, birden bire makinasının durduğunu görmek, işten çıkarılmaya, memur ise görevden ayrılmaya tabir edilir.

Rüyada herhangi bir iste oldugunu görmek, issizlikle yorumlanir. Bir fabrikada bir tezgah basinda çalisirken saglikli ve düzenli is yaparken, birden bire makinesinin durdugunu görmek, bulundugu isinden çikarilacagina; memursa vazifesinden ayrilacagina delildir. Bir memurun isinin basinda çalistigini görmesi ömrünün uzunluguna isarettir. Çalistigi bir isi tamamlayamadigini görmek, ümit ettigi bir seyin yerine gelmeyecegine ve ümidinin bosa çikacagina isarettir. Çalistigi isten çikarildigini görmek, hayirli degildir. Rüyada is, kari, koca arasindaki nikaha delalet eder. Bir kimsenin isten çikarilmasi evliliginin bozulmasina isa rettir. Rüyada yeni bir ise girmek, yeni bir yuva ile yorumlanir. Eger girdigi is, Masa basinda yazi yazmaktan ibaret ise, o evlilik mutlu lukla devam edecektir. Vücudu ile çalistigini ve bir makine veya bir motoru idare ettigini görmek, ailenin geçimini zorlukla sagla yacak demektir. Rüyada isinden çikarildigini görmek verdigi bir sözü yerine getirmedigine isarettir. Bir kimsenin rüyasinda çalistigi isinden çikarildigini görmesi, hayatta yeni bir ise veya rüyasindaki gördügü ayni ise alinacagina delalet eder. Yerine bir baskasi alindigi için isinden ayrilmasi gerektigini rüyada gören kimse isinde devamli çalisir, bu rüya, amirlerinin kendisinden memnun olduklarina yorumlanir.

Rüyada kendisini bir iş yerinde çalışıyor görmek maddi sıkıntıya düşüleceğine yorumlanır.

Kişi rüyasında yeni bir işe girerse kısmeti açılır. Kişi için güzel bir devre başlar.

Rüyada İş Görmek Ne Demektir Ne Anlama Gelir Rüya Yorumu



Rüyada kendinizi iş hayatında görmek, emeğin karşılığının alınmamasına ve sabır etmeye işarettir.

Rüyada herhangi bir işte olduğunu görmek, işsizlikle yorumlanır. Bir fabrikada bir tezgâh başında çalışırken sağlıklı ve düzenli iş yaparken, birden bire makinesinin durduğunu görmek, bulunduğu işinden çıkarılacağına; memursa vazifesinden ayrılacağına delildir. Bir memurun işinin başında çalıştığını görmesi ömrünün uzunluğuna işarettir. Çalıştığı işten çıkarıldığını görmek, hayırlı değildir. Rüyada iş, karı-koca arasındaki nikâha delâlet eder. Bir kimsenin işten çıkarılması evliliğinin bozulmasına işarettir.

Rüyada yeni bir işe girmek, yeni bir yuva ile yorumlanır. Eğer girdiği iş, masa başında yazı yazmaktan ibaret ise, o evlilik mutlulukla devam edecektir. Vücudu ile çalıştığını ve bir makine veya bir motoru idare ettiğini görmek, ailenin geçimini zorlukla sağlayacak demektir. Rüyada işinden çıkarıldığını görmek verdiği bir sözü yerine getirmediğine işarettir. Bir kimsenin rüyasında çalıştığı işinden çıkarıldığını görmesi, hayatta yeni bir işe veya rüyasındaki gördüğü aynı işe alınacağına delâlet eder. Yerine bir başkası alındığı için işinden ayrılması gerektiğini rüyada gören kimse işinde devamlı çalışır, bu rüya, âmirlerinin kendisinden memnun olduklarına yorumlanır.