Bir kimsenin rüyasında Mutaffîfın Sûresi'ni okuduğunu veya okuyan bir kimseden dinlediğini görmesi; o kimsenin Allah'tan korkup doğru yolda yürüdüğüne, güvenilir bir kişi olduğuna, kendisine verilen emanete ihanet etmediğine ve hiç bir kişinin hakkına tecavüzde bulunmadığına işaret eder.

Seyyid Süleyman: Ibn-i Sirin'in kavline göre, bu Sureyi kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, Allah'tan korkar, muhafaza olur. Doğru yoldan ayrılmaz.
Kirmani diyor ki: Adil ve güvenilir bir insan olup ema-neti ehline verir. Kimsenin hakkına tecavüz etmez.
Cafer-i Sadık şöyle buyuruyor: Herkese insaf ile muamele eder. Kendisine karşı da aynı ölçüyü korur.
Abdulgani'en Nablusi demiştir ki: Imanında eksik olur. Halkın mallarını değerinden düşük fiyatla alır.
Ibn-i Kesir ve Nafi ise bu rüyayı şöyle yorumluyorlar: Terazide hile yapar. Bundan tevbe etmelidir

Rüyada Mutaffifin süresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek;adalet ve insafla ölçü ve tartım yapmaya işarettir.

Rüyada bu mübarek sûreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu ya da kendi üzerine okunduğunu görmek, adalet ve insafla ölçü ve tartısını yapmaya, Allah'tan korkmaya ve haşyet üzere olmaya, hıfz ve emana delâlet eder.
Kirmanî demiştir ki: O kimse adil ve emin olup emaneti ehline verir.

Rüyada mutaffifm suresini okuduğunu görmek adaletle ve insafla davranan kimseye işaret eder.


*İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada Mutaffifin suresini okumak; insanlara karşı insaflı olacağınıza…
*İbn-i Sirin: Tartıda dürüst olacağınıza ve Allah'tan çekinerek O'nun itaatine yöneleceğinize…
*Kirmani: Dürüst biri olacağınıza işarettir.


Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi oku-dugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.


Cafer-i Sadik'a göre; rüyasinda bu süreyi okuyan veya okuyanlari dinleyen bir kimse, Allah'dan (C.C) korkup dogru yolda yürür.
Adil ve emniyet edilen bir kisidir.
Kendisine birakilan emanete ihanet etmez.
Kimsenin hakkini yemez.
Herkese karsi insaf ve adalet dairesinde hareket eder.
Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi oku-dugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.

Mutaffifin Suresini okuduğunu görmek, adetli bir insan işaret eder.

Rüyada Mutaffifin Suresini okuduğunu görmek, adalet ve insafla ölçü ve tartısını yapmaya işarettir.

Rüyada Mutaffifîn Sûresi Okumak Okuduğunu Dinlediğini Ezberlediğini Görmek



Rüyada Mutaffifîn suresini veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartısını yapmaya işarettir.



Cafer-i Sadik'a göre; rüyasinda bu süreyi okuyan veya okuyanlari dinleyen bir kimse, Allah'dan (C.C) korkup dogru yolda yürür. Adil ve emniyet edilen bir kisidir. Kendisine birakilan emanete ihanet etmez. Kimsenin hakkini yemez. Herkese karsi insaf ve adalet dairesinde hareket eder. Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi oku-dugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.

Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi oku dugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.

Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi oku-dugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.

Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi okudugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.

Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi okudugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.

Rüyada mutaffifin süresini veya ondan bir parcayi okudugunu görmek;adalet ve insafla ölcü ve tartim yapmaya isarettir.

Cafer i Sadik a göre; Rüyasinda bu süreyi okuyan veya okuyanlari dinleyen bir kimse, Allah dan (C.C) korkup dogru yolda yürür. Adil ve emniyet edilen bir kisidir. Kendisine birakilan emanete ihanet etmez. Kimsenin hakkini yemez. Herkese karsi insaf ve adalet dairesinde hareket eder. Rüyada Mutaffifin Suresini veya ondan bir parçayi oku dugunu görmek; adalet ve insafla ölçü ve tartisini yapmaya isarettir.