İnsana yardımcı olan yahut yardımı beklenen kimseye, güvenilen mal ve dünyalığa, ertelenmiş ve unutulmuş işe; ev dışına, şehre, yakındaki yahut uzaktaki yola; Bel kırılması korku ve üzüntüye yahut öğle namazını ihmal etmeye, Sırtı iyi görmek yeni elbiseyye, aile ve dostlarından güç almaya, ilme ve çocuğa, Dostunun sırtını görmek, onun kendisinden nefret etmesine, düşman sırtı düşmana galip gelmeye, Yaşlı kadın sırtı görmek, dünyanın kendisinden sırt çevirmesine, genç kadın sırtı görmlek dünyanın kendisine meyletmesine ya da geciken bir haberi beklemeye, Sırtını -yahut arka tarafındaki diğer organları- görmek yaşlılığa, Sırtın ağrıdan dolayı bükülmesi durumunun bozulmasına ve yoksulluğa, Sırtının ağrıdığını görmek güvendiği birinin hapsedilmesine, Sırtında gördüğü ağır yük, kişinin büyük bir borç altına girmesine yahut kötü komşuya, hataya, kedere ve günaha; Belinin kırıldığını görmek güç ve kuvvetini yitirmeye; kendinin, hizmetinde olanın vefatına, Sırta yüklenen tabut, ve diğer eşya borca, Sırtına odun yüklenmek gıybet ve kovculuk yapmaya, Hastanın belinin kırılması kendisine yardım edenin durumunun kötüleşmesine yahut ölmesine; Sırtında ağır yük görmek geçimi sıkıntısına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Kambur.)

İnsana yardımcı olan yahut yardımı beklenen kimseye, güvenilen mal ve dünyalığa, ertelenmiş ve unutulmuş işe; ev dışına, şehre, yakındaki yahut uzaktaki yola; Bel kırılması korku ve üzüntüye yahut öğle namazını ihmal etmeye, Sırtı iyi görmek yeni elbiseyye, Aile ve dostlarından güç almaya, ilme ve çocuğa, Dostunun sırtını görmek, onun kendisinden nefret etmesine, düşman sırtı düşmana galip gelmeye, Yaşlı kadın sırtı görmek, dünyanın kendisinden sırt çevirmesine, genç kadın sırtı görmlek dünyanın kendisine meyletmesine ya da geciken bir haberi beklemeye, Sırtını yahut arka tarafındaki diğer organları görmek yaşlılığa, Sırtın ağrıdan dolayı bükülmesi durumunun bozulmasına ve yoksulluğa, Sırtının ağrıdığını görmek güvendiği birinin hapsedilmesine, Sırtında gördüğü ağır yük, kişinin büyük bir borç altına girmesine yahut kötü komşuya, hataya, kedere ve günaha; Belinin kırıldığını görmek güç ve kuvvetini yitirmeye; kendinin , hizmetinde olanın vefatına, Sırta yüklenen tabut, ve diğer eşya borca, Sırtına odun yüklenmek gıybet ve kovculuk yapmaya, Hastanın belinin kırılması kendisine yardım edenin durumunun kötüleşmesine yahut ölmesine; Sırtında ağır yük görmek geçimi sıkıntısına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Kambur.)

İnsana yardımcı olan yahut yardımı beklenen kimseye, güvenilen mal ve dünyalığa, ertelenmiş ve unutulmuş işe; ev dışına, şehre, yakındaki yahut uzaktaki yola; Bel kırılması korku ve üzüntüye yahut öğle namazını ihmal etmeye, Sırtı iyi görmek yeni elbiseyye, aile ve dostlarından güç almaya, ilme ve çocuğa, Dostunun sırtını görmek, onun kendisinden nefret etmesine, düşman sırtı düşmana galip gelmeye, Yaşlı kadın sırtı görmek, dünyanın kendisinden sırt çevirmesine, genç kadın sırtı görmlek dünyanın kendisine meyletmesine ya da geciken bir haberi beklemeye, Sırtını -yahut arka tarafındaki diğer organları- görmek yaşlılığa, Sırtın ağrıdan dolayı bükülmesi durumunun bozulmasına ve yoksulluğa, Sırtının ağrıdığını görmek güvendiği birinin hapsedilmesine, Sırtında gördüğü ağır yük, kişinin büyük bir borç altına girmesine yahut kötü komşuya, hataya, kedere ve günaha; Belinin kırıldığını görmek güç ve kuvvetini yitirmeye; kendinin , hizmetinde olanın vefatına, Sırta yüklenen tabut, ve diğer eşya borca, Sırtına odun yüklenmek gıybet ve kovculuk yapmaya, Hastanın belinin kırılması kendisine yardım edenin durumunun kötüleşmesine yahut ölmesine; Sırtında ağır yük görmek geçimi sıkıntısına delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Kambur.)

Rüyada insan sırtı görmek, sahibine yardımcı olan veya kendisinden yardımcı olması istenen bir kimseye yorumlanır.
Sırt, adamın islerinde sığındığı şöhret ve mal sahibi bir kimsedir.
Bundan dolayı rüyada daima iyi durumda olması rüya sahibi için hayra yorulur.
Rüyada dostunun sırtını görse, dostu ondan nefret eder.
Düşmanının sırtını görse, düşmanının şerrinden emin olur.
Bir kimsenin rüyada sırtında meydana gelen ağrı hayra yorulmaz.
Yaşlı bir kadının sırtını görse dünya o kimseden yüz çevirir.
Sırtını gördüğü kadının başörtüsü varsa, o kimse elde edilmesi güç olan bir şeyi arar. Bazı tabirciler, sırtında ağır bir yük bulunduğunu görmek, ailenin kalabalık, malinin azlığına işarettir, dediler.
Rüyada kambur bir adam gören kimsenin malinin artmasına veya uzun ömürlü olmasına bazen de çoluk çocuğunun çokluğuna işarettir.
Arka tarafta bulunan azaların hepsinin de olduğu gibi sırt görmek yaşlılığa yorumlanır. Rüyada sırtının ağrıdan dolayı büküldüğünü gören kimse, fakir olur ve durumu bozulur.

Rüyada insan sırtı görmek, sahibine yardımcı olan veyakendisinden yardımcı olması istenen bir kimseye işarettir. Sırt evin dışına veya şehire ya da sahrada olan yola işarettir.Rüyada bel kırılması korku ve üzüntüdür. Bazen de öğle namazına işarettir.Rüyada sırtının siyah veya kırmızı oiduğunu gören kimsenin, dövülmesinden korkulur. Rüyada dostunun sırtım görse, dostu ondan nefter eder.Düşmanının sırtını görse, düşmanının şerrinden emin olur.Yaşlı bir kadının sırtını görse, dünya o kimseden yüz çevirir. Sırtım gördüğü kadının başörtüsü varsa, o kimse elde edilmesi güç olan bir şeyi arar.Kadın gençse kısa bir müddetten beri geciken bir haberi bekler, Sırt görmek, yaşlılığa daişarettir. Arka tarafta bulunan azaların hepsinin tabiri böyledir. Rüyada sırlının ağrıdığından dolayı büküldüğünü gören kimse, fakir olur ve durumu bozulur, Bir kimsenin rüyada sırtında meydana gelen ağrı kardeşinin ölümüne işarettir. Sırt, adamın işlerinde sığındığı şöhret ve mal sahibi bir kimsedir. Bundan dolayı rüyada insanın sırtında meydana gelen ağrı onun dayandığı büyüğüne aittir. Bazı tabirciler, sırt elbise veya yorgan ve yatak gibi şeylerin dış yüzüdür, dediler. Bunun için bir kimsenin, rüyada sırtında meydana gelen herhangi bir şey o kimsenin elbise veya yorganının dışında meydana gelir. Rüyada sırlının ağrıdığını gören kimsenin, güvendiği büyüğü hapsedilir. Rüyada sırtına bir ağır yük yüklendiğim görse, büyük bir borç altına girer. Bazı tabirciler, rüyada sırta yüklenilen ağır yük, kötü komşudur.dediler. Rüyada belinin kırıldığını gören kimsenin, kuvvetinin gitmesine veya kendisinin ya da ev ihtiyaçlarını gören kimsenin öleceğine işarettir.Rüyada sırta yüklenilen ağır yük,keder, hata veya günahlardır. Bir kimse rüyada sırtına tabut, eşya veya kumaş yüklendiğini görse, üzerinde toplanacak borçlara işarettir. Rüyada sırtına odun yüklendiğini gören kimse,gıybet ve koğuculuk yapar. Hasta olan bir kimse rüyada belinin kırıldiğınıgörse, ona yardım eden bir adamın ölümüne veya onun fakir olmasına ve dinde bulunan şeyin azalmasına işarettir. Bazı tabirciler, sırtında ağır bir yük bulunduğunu görmek, çoluk-çocuğunun çok, malının azlığına işarettir,dediler.Rüyada kambur bir adam gören kimsenin malının artmasına veya uzun ömürlü olmasına bazen de çoluk çocuğunun çokluğuna işarettir.

Rüyada insan sirti görmek, sahibine yardimci olan veya kendisinden yardimci olmasi istenen bir kimseye isarettir. Sirt evin disina veya sehre ya da sahrada olan yola isarettir.Rüyada bel kirilmasi korku ve üzüntüdür. Bazen de ögle namazina isarettir. Rüyada sirtinin siyah veya kirmizi oldugunu gören kimsenin, dövülmesinden korkulur. Rüyada dostunun sirtini görse, dostu ondan nefter eder. Düsmaninin sirtini görse, düsmaninin serrinden emin olur. Yasli bir kadinin sirtini görse, dünya o kimseden yüz çevirir. Sirtini gördügü kadinin basörtüsü varsa, o kimse elde edilmesi güç olan bir seyi arar. Kadin gençse kisa bir müddetten beri geciken bir haberi bekler. Sirt görmek, yasliliga da isarettir. Arka tarafta bulunan azalarin hepsinin tabiri böyledir. Rüyada sirtinin agridigindan dolayi büküldügünü gören kimse, fakir olur ve durumu bozulur. Bir kimsenin rüyada sirtinda meydana gelen agri kardesinin ölümüne isarettir. Sirt, adamin islerinde sigindigi söhret ve mal sahibi bir kimsedir. Bundan dolayi rüyada insanin sirtinda meydana gelen agri onun dayandigi büyügüne aittir. Bazi tabirciler, sirt elbise veya yorgan ve yatak gibi seylerin dis yüzüdür, dediler. Bunun için bir kimsenin, rüyada sirtinda meydana gelen herhangi bir sey o kimsenin elbise veya yorganinin disinda meydana gelir. Rüyada sirtinin agndigini gören kimsenin, güvendigi büyügü hapsedilir. Rüyada sirtina bir agir yük yüklendigini görse, büyük bir borç altina girer. Bazi tabirciler, rüyada sirta yüklenilen agir yük, kötü komsudur, dediler. Rüyada belinin kirildigini gören kimsenin, kuvvetinin gitmesine veya kendisinin ya da ev ihtiyaçlarim gören kimsenin ölecegine isarettir.Rüyada sirta yüklenilen agir yük,keder, hata veya günahlardir. Bir kimse rüyada sirtina tabut, esya veya kumas yüklendigini görse, üzerinde toplanacak borçlara isarettir. Rüyada sirtina odun yüklendigini gören kimse, giybet ve koguculuk yapar. Hasta olan bir kimse rüyada belinin kinîdigini görse, ona yardim eden bir adamin ölümüne veya onun fakir olmasina ve elinde bulunan seyin azalmasina isarettir. Bazi tabirciler, sirtinda agir bir yük bulundugunu görmek, çolukçocugunun çok, malinin azligina isarettir, dediler. Rüyada kambur bir adam gören kimsenin malinin artmasina veya uzun ömürlü olmasina bazen de çoluk çocugunun çokluguna isarettir.

Rüyada insan sirti görmek, sahibine yardimci olan veya kendisinden yardimci olmasi istenen bir kimseye isarettir. Sirt evin disina veya sehre ya da sahrada olan yola isarettir.Rüyada bel kirilmasi korku ve üzüntüdür. Bazen de ögle namazina isarettir. Rüyada sirtinin siyah veya kirmizi oldugunu gören kimsenin, dövülmesinden korkulur. Rüyada dostunun sirtini görse, dostu ondan nefter eder. Düsmaninin sirtini görse, düsmaninin serrinden emin olur. Yasli bir kadinin sirtini görse, dünya o kimseden yüz çevirir. Sirtini gördügü kadinin basörtüsü varsa, o kimse elde edilmesi güç olan bir seyi arar. Kadin gençse kisa bir müddetten beri geciken bir haberi bekler. Sirt görmek, yasliliga da isarettir. Arka tarafta bulunan azalarin hepsinin tabiri böyledir. Rüyada sirtinin agridigindan dolayi büküldügünü gören kimse, fakir olur ve durumu bozulur. Bir kimsenin rüyada sirtinda meydana gelen agri kardesinin ölümüne isarettir. Sirt, adamin islerinde sigindigi söhret ve mal sahibi bir kimsedir. Bundan dolayi rüyada insanin sirtinda meydana gelen agri onun dayandigi büyügüne aittir. Bazi tabirciler, sirt elbise veya yorgan ve yatak gibi seylerin dis yüzüdür, dediler. Bunun için bir kimsenin, rüyada sirtinda meydana gelen herhangi bir sey o kimsenin elbise veya yorganinin disinda meydana gelir. Rüyada sirtinin agndigini gören kimsenin, güvendigi büyügü hapsedilir. Rüyada sirtina bir agir yük yüklendigini görse, büyük bir borç altina girer. Bazi tabirciler, rüyada sirta yüklenilen agir yük, kötü komsudur, dediler. Rüyada belinin kirildigini gören kimsenin, kuvvetinin gitmesine veya kendisinin ya da ev ihtiyaçlarim gören kimsenin ölecegine isarettir.Rüyada sirta yüklenilen agir yük,keder, hata veya günahlardir. Bir kimse rüyada sirtina tabut, esya veya kumas yüklendigini görse, üzerinde toplanacak borçlara isarettir. Rüyada sirtina odun yüklendigini gören kimse, giybet ve koguculuk yapar. Hasta olan bir kimse rüyada belinin kinîdigini görse, ona yardim eden bir adamin ölümüne veya onun fakir olmasina ve elinde bulunan seyin azalmasina isarettir. Bazi tabirciler, sirtinda agir bir yük bulundugunu görmek, çolukçocugunun çok, malinin azligina isarettir, dediler. Rüyada kambur bir adam gören kimsenin malinin artmasina veya uzun ömürlü olmasina bazen de çoluk çocugunun çokluguna isarettir.

Kişinin rüyada insan sırtı görmesi, kuvvete, yardımcıya ve yardımı istenen bir zata delâlet eder.
Rüyada sırt görmek, evin dışına, şehire, kara veya sahrada olan yola işarettir.
Rüyada sırtına bir şey yüklendiğini görmek, zahmet, meşakkat ve çok borca delâlet eder.
Rüyada belinin kırıldığını görmek, korku ve üzüntüye işarettir.
Bu rüya bazı kere de öğle namazına delâlet eder.
Rüyada sırtının ağrıdığından dolayı belinin büküldüğünü görmek, fakirliğe ve işlerin bozulmasına delâlet eder.
Rüyada yaşlı bir kadının sırtını görmek, dünyanın rüya sahibinden yüz çevirmesine işarettir.
Çünkü kadın dünya ile tâbir olunur.
Rüyada kendi sırtının etini beyaz ve parlak bir halde görmek, yeni elbiseye delâlet eder.
Rüyada sırtına odun yüklendiğini görmek, gıybet ve nem-mamlığa delâlet eder.
Denilmiştir ki: Rüyada sırta ağır yük yüklendiğini görmek, kötü komşu ile tâbir olunur.
Yine sırtında ağır bir yük olduğunu görmek, çoluk çocuğunun çok, fakat malının azlığına delâlet eder.

Rüyada insan sırtı görmek başkalarına yardımcı olan ya da kendisinden yardım beklenen kimseye işaret eder.
Rüyada bir sevdiğinizin sırtını görmeniz sevdiğiniz kimseyle aranızın açılacağına, düşmanın sırtını görmeniz düşmanın kötülüğünden korunmaya ve emin olmaya işaret eder.
Rüyada sırt görmek yaşlılığa, rüyada sırtının ağrıdığını büküldüğünü görmek güven duyduğu kimsenin hapsolmasma, zengin ise fakir d üşmesine işaret eder.
Rüyada bel kırılması korku ve üzüntüdür.
Bazen de öğle namazına yorumlanır.
Sırtının etli, beyaz olduğunu ve parladığını gören kimse, yeni bir elbise giyer.
Bazen bu rüya ilme veya çocuğa ya da kendisine yarımcı olarak şöhretli bir sultana işaret eder.
Bir kimsenin rüyada sırtında meydana gelen ağrı kardeşinin ölümüne yorumlanır.
Sırt, adamın işlerinde sığındığı şölıret ve mal sahibi bir kimsedir.
Bundan dolayı rüyada insanın sırtında meydana gelen ağrı onun dayandığı büyüğüne aittir.
Bazı tabirciler, rüyada sırta yüklenilen ağır yük, kötü komşudur, dediler.
Sırt görmek yaşlılığa da tabir edilir.


*İmam Cafer Sadık (a.s): Rüyada sırt görmenin on iki tabiri vardır:
1-Kuvvet
2-Din kardeşi
3-Yar
4-Hakim
5-Vezir
6-Hüccet
7-Baba
8-Kardeş
9-Erkek evlat
10-Mal
11-Birine yardım etmek
12-Dede
*İbn-i Sirin: Sırt görmek, kendisinden yardım istenen güçlü kişiye işarettir.
Sırtınızda kırık ve çıkıklar görmek; güvendiğiniz ve kendisinden destek aldığınız kimsenin vefat edeceğine…
Sırtınızın yaralandığını görmek; güvendiğiniz ve kendisinden destek aldığınız kimsenin bir belaya uğrayacağına işarettir
*Kirmani: Sırttaki omurlar kuvvete ve evlada işarettir.
Buna göre, sırt omurlarında bulunan her türlü sağlamlık veya rahatsızlık, rüya gören kimsenin çocuklarına ve gücüne delalet eder.
Sırtınızın iri ve güçlü olduğunu görmek; güçlü, akıllı ve sağlıklı bir çocuk sahibi olacağınıza…
Sırtınıza bir şey aldığınızı görmek; kaldırdığınız ağırlık miktarınca üzüntü ve sıkıntıyla karşılaşacağınıza…
Sırtınıza ölmüş bir kimseyi aldığınızı görmek; o kimsenin dul eşiyle evleneceğinize…
Sırtınıza (arkaya) döndüğünüzü görmek; durumunuzun kötüleşeceğine işarettir
*Cabir Mağribi: Düşman sırtı görmek; düşmanın şerrinden güvende kalacağınıza…
Kadın sırtı görmek; dünyanın yüzünüze güleceğine işarettir
*İsmail Eş'as: Sırt, kardeşe…
Sırtınızın kırıldığını görmek; kardeşinizin öleceğine…
Sırtınızın ağrıdığını görmek; kardeşinizden veya saygın bir kişiden yana üzüntü göreceğinize…
Bir hastalığınız yüzünden sırtınızın dağlandığını görmek; hem dininizin hem de dünyanızın güzel olacağına…
Sırtınızı duvara yasladığınızı görmek; yolculuğu çıkacağınıza ve burada mal elde edeceğinize işarettir.


Rüyada insan sirti görmek, sahibine yardimci olan veya kendisinden yardimci olmasi istenen bir kimseye isarettir.
Sirt evin disina veya sehre ya da sahrada olan yola isarettir.Rüyada bel kirilmasi korku ve üzüntüdür.
Bazen de ögle namazina isarettir.
Rüyada sirtinin siyah veya kirmizi oldugunu gören kimsenin, dövülmesinden korkulur.
Rüyada dostunun sirtini görse, dostu ondan nefter eder.
Düsmaninin sirtini görse, düsmaninin serrinden emin olur.
Yasli bir kadinin sirtini görse, dünya o kimseden yüz çevirir.
Sirtini gördügü kadinin basörtüsü varsa, o kimse elde edilmesi güç olan bir seyi arar.
Kadin gençse kisa bir müddetten beri geciken bir haberi bekler.
Sirt görmek, yasliliga da isarettir.
Arka tarafta bulunan azalarin hepsinin tabiri böyledir.
Rüyada sirtinin agridigindan dolayi büküldügünü gören kimse, fakir olur ve durumu bozulur.
Bir kimsenin rüyada sirtinda meydana gelen agri kardesinin ölümüne isarettir.
Sirt, adamin islerinde sigindigi söhret ve mal sahibi bir kimsedir.
Bundan dolayi rüyada insanin sirtinda meydana gelen agri onun dayandigi büyügüne aittir.
Bazi tabirciler, sirt elbise veya yorgan ve yatak gibi seylerin dis yüzüdür, dediler.
Bunun için bir kimsenin, rüyada sirtinda meydana gelen herhangi bir sey o kimsenin elbise veya yorganinin disinda meydana gelir.
Rüyada sirtinin agndigini gören kimsenin, güvendigi büyügü hapsedilir.
Rüyada sirtina bir agir yük yüklendigini görse, büyük bir borç altina girer.
Bazi tabirciler, rüyada sirta yüklenilen agir yük, kötü komsudur, dediler.
Rüyada belinin kirildigini gören kimsenin, kuvvetinin gitmesine veya kendisinin ya da ev ihtiyaçlarim gören kimsenin ölecegine isarettir.Rüyada sirta yüklenilen agir yük,keder, hata veya günahlardir.
Bir kimse rüyada sirtina tabut, esya veya kumas yüklendigini görse, üzerinde toplanacak borçlara isarettir.
Rüyada sirtina odun yüklendigini gören kimse, giybet ve koguculuk yapar.
Hasta olan bir kimse rüyada belinin kinîdigini görse, ona yardim eden bir adamin ölümüne veya onun fakir olmasina ve elinde bulunan seyin azalmasina isarettir.
Bazi tabirciler, sirtinda agir bir yük bulundugunu görmek, çolukçocugunun çok, malinin azligina isarettir, dediler.
Rüyada kambur bir adam gören kimsenin malinin artmasina veya uzun ömürlü olmasina bazen de çoluk çocugunun çokluguna isarettir.


İnsana yardımcı olan yahut yardımı beklenen kimseye, güvenilen mal ve dünyalığa, ertelenmiş ve unutulmuş işe; ev dışına, şehre, yakındaki yahut uzaktaki yola; Bel kırılması korku ve üzüntüye yahut öğle namazını ihmal etmeye, Sırtı iyi görmek yeni elbiseyye, aile ve dostlarından güç almaya, ilme ve çocuğa, Dostunun sırtını görmek, onun kendisinden nefret etmesine, düşman sırtı düşmana galip gelmeye, Yaşlı kadın sırtı görmek, dünyanın kendisinden sırt çevirmesine, genç kadın sırtı görmlek dünyanın kendisine meyletmesine ya da geciken bir haberi beklemeye, Sırtını -yahut arka tarafındaki diğer organları- görmek yaşlılığa, Sırtın ağrıdan dolayı bükülmesi durumunun bozulmasına ve yoksulluğa, Sırtının ağrıdığını görmek güvendiği birinin hapsedilmesine, Sırtında gördüğü ağır yük, kişinin büyük bir borç altına girmesine yahut kötü komşuya, hataya, kedere ve günaha; Belinin kırıldığını görmek güç ve kuvvetini yitirmeye; kendinin , hizmetinde olanın vefatına, Sırta yüklenen tabut, ve diğer eşya borca, Sırtına odun yüklenmek gıybet ve kovculuk yapmaya, Hastanın belinin kırılması kendisine yardım edenin durumunun kötüleşmesine yahut ölmesine; Sırtında ağır yük görmek geçimi sıkıntısına delalet eder.
(Ayrıca Bakınız; Kambur.)